JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

Hiihto

Hiihto on kuulunut Kausalan Yritykseen sen alkuvuosista lähtien. Alkuaikojen suuria nimiä olivat mm. Sulo Laine, Valtteri Laiho ja Teuvo Laisi. Mäkimiehistä Sauli Holma piti tähtipuikkoa takanaan Aulis Haapaniemi, Jouko Salonen ja Teuvo Hokkanen. Holma oli vuosikymmeniä Kausalan Yrityksen menestynein urheilija viidellä TUL:n mestaruudellaan sekä lukuisilla ulkomaan edustustehtävillään.

Tultaessa -70 luvulle Yritys kamppaili Lahden piirin Maakuntaviestin A-sarjassa, vei TUL:n nuorten Valmentajamaljan ja menestyi nimenomaan nuorten nimillä Timo Mäntynen, Pekka Äijö, Juha Porali, Esa Lehtinen, Toivo Vahvelainen, Anne Huovilainen ja myöhemmin vielä Jari Jokela ja Juha-Matti Lehtinen. Yrityksen ensimmäinen SM-mitali on kuitenkin tyttöjen 16 sarjasta, kun Marjo Lehtinen, Eeva Mäntynen ja Outi Seppä kiilasi pronssille Taivalkosken 3×5 km viestissä vuonna -71.

Uusi nousu, joskin kapea koettiin 2000 luvulla, kun kolmikko Mikko Rantanen, Niila Ahokas, Mikko Simola kasvoi nuoren miehen ikään ja sarjaan M20 vuotta. Jämin rinteillä Rantanen hiihti SM-pronssia, Simola M18 sarjan neljänneksi ja Rantanen, Simola ja Niila Ahokas M20 sarjan viestissä neljänneksi.

Kaksi vuotta oli sairastelujen takia tyhjää, kunnes tammikuussa 2011 Mikko Rantanen räväytti uudelleen. Nyt tuli pronssia sarjassa M23 perinteisen tyylin 15 kilometrillä Hollolassa.