JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

(-03-04 syntyneet)

b tytoet3B-tytöt kaudella 2019-20: Takana vas. joukkueenjohtaja Tuija Tuomainen, Siiri Karjalainen, Siiri Harjula, Iina-Lotta Kuisma, Joanna Puukka, Meri Ojanen, Viivi Ojala sekä valmentaja Katja Backman. Edessä vas. Enni Sauvala, Jenna Tapio, Enni Iita Peltola, Erika Sauvala, Iida Luoma-aho, Jenna Tuomainen ja Niina Hutri. Kuvasta puuttuu Nea Ojala.

 

HARJOITUKSET

Maanantai klo 15.30-17.00

Tiistai klo 20.00-21.30 (naiset 2-sarja)

Keskiviikko klo 17.15-19.15

Perjantai klo 19.00-20.30 (+ Esitreenit klo 18.30-19.00)

 

Valmentajat:
Katja Backman, 040-5816033, katja.backman@gmail.com
Arto Ruuska (esiakatemia)

Yhteyshenkilö:
Tuija Tuomainen, 040-1424554, tuija.tuomainen@kymp.net

 

TURNAUKSET

KEVÄT 2020

8.2.2020, Ruokolahti (Pooli 5 F6)

Yrityksen B-tyttöjen turnausmatka Ruokolahdelle oli tuottoisa. Neljästo ottelusta joukkue nappasi yhtä monta voittoa. Vastusta Yritys ei juurikaan turnauksessa saanut. Joukkueen tekninen osaaminen oli vastustajia edellä ja erityisesti syöttöpeli toimi läpi koko turnauksen ajan. Erityismaininnan ansaitseen myös koko joukkueen asenne ja keskittyminen jokaiseen otteluun. Heikompia vastustajia vastaan joukkue piti oman tasonsa koko turnauksen ajan muutamaa pientä herpaantumista lukuunottamatta. Parhaimmillaankin vastustaja sai Yritykseltä 17 pistettä erässä.

Joukkueen sisäisen "Turnauksen terävä"-palkinnon sai tänään hakkuri Siiri, joka pelasi lähes virheettömän turnauksen. Joukkueessa oli kuitenkin tänään kaikkiaan 12 onnistujaa, mikä mahdollisti tasaisen peluutuksen jokaisella pelipaikalla.

Tulokset > >

 

18.1.2020, Kausala (Pooli 4 E6)

Yrityksen B-tytöt pääsivät avaamaan kevätkauden kotiturnauksella. Joukkueen tavoitteena oli saada omaan pelaamiseen lisää itseluottamusta ja voitontahtoa. Viime aikoina joukkueen otteita on vaivannut uskon puute omaan tekemiseen ja otteiden ailahtelevuus. 

Aamun avaus Arsin ja Ponnen yhdistelmäjoukkuetta ei alkanut suunnitelmien mukaisesti. ArsiKorPo repi molemmissa erissä kaulaa jo heti alussa. Yritys puolestaan sortui virheisiin yrittäessään kuroa kaulaa umpeen. Vastustaja pelasi hienoa puolustuspeliä ja käytti hyökkäyspaikat paremmin hyödykseen. Yritys puolestaan sortui ajoittain helpoissakin tilanteissa katselemaan pelikaveria silmiin pallon sijaan. Ottelu selvähkösti ArsiKorPolle erin 2-0

Kahden ottelun tauon jälkeen vastaan asettui Hämeenlinna. Nyt Yrityksen otteissa näkyi kaivattua voitontahtoa ja joukkue hallitsi ensimmäistä erää. HML ahdisteli vielä erän lopulla, mutta Yritys vei erän 25-21. Toisessa erässä HML oli kuskin paikalla. Erä muistutti ensimmäistä, voimasuhteet vain vaihtuivat päälaelleen. Kolmas erä alkoi tasaisena, mutta kääntyi lopulta vastusjalle. Näin päivän toinen tappio oli tosiasia. Samalla saatiin haudata myös haaveet poolinoususta ja poolissa säilymisestä.

Illan viimeinen ottelu Kimmo Volleyta vastaan oli voitokas. Yritykselle riitti lähinnä rutiinisuoritus ennakkoon heikompaa vastustajaa vastaan.

Valmenus palkitsi tällä kertaa "turnauksen teräväksi" kaikilla osa-alueilla ahertaneen Jenna Tuomaisen!

Tulokset > >

 

SYKSY 2019

14.122019, Helsinki (Eslan mestaruusturnaus, sijat 1-6)

Yrityksen B-tyttöjoukkue lähti Helsinkiin taistelemaan mitaleista etelän alueen mestaruusturnaukseen. Turnaus saikin loistavan alun, kun Yritys nappasi hienon voiton SV:sta alkulohkon ensimmäisessä ottelussa. Toisessa ottelussa PuMa jatkoi parin viikon takaisen poolikohtaamisen tapaan kovalla syötöllä, eikä antanut Yritykselle mitään mahdollisuuksia.

Lyhyen tauon jälkeen Yritys lähti välieräotteluun hakemaan kauan kaivattua Ruokolahden Rajun päänahkaa. Ottelun voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä, kun Yrityksen vastaanotto oli Rajunkin syöttöjen alla voimaton. Samaan aikaan oma syöttöpeli sakkasi pahemman kerran. Tappion myötä Yritys kohtasi pronssiottelussa Vantaan Lentopallon. Kahden alla olleen heikon ottelun myötä lähtökohdat otteluun eivät oleet parhaat mahdolliset. Tämä näkyikin ensimmäisessä erässä, missä Yritys sortui jälleen vastaanottopeliin. Toiseen erään tehdyt pelipaikkamuutokset piristivät Yrityksen peliä ja joukkue nousi erävoiton myötä vielä taisteluun pronssisista mitaleista. Kolmannessa erässä joukkue kuitenkin vaipui takaisin alamaihin, eikä lopullista taistelua mitalista tullut. VanLe vei ottelun lukemin 2-1.

Yrityksen sijoitus turnauksessa siis lopulta 4. Joukkue siirtyy nyt parin treenin myötä ansaitulle joululomalle ja toivottavasti palaa innokkaampana ja nälkäisempänä tammikuun pooliturnaukseen, mikä pelataan kotisalissa 18.1.

Tulokset > >

 

30.11.2019, Masku (Pooli 3D)

B-tyttöjen kolmas poolikierros ja d-pooli oli se taso, millä valmennus ajatteli ennen lauantain turnausta joukkueensa pitää. Toteutus jäi kuitenkin kauas halutusta.

Aamun avaus tuttua PuMa Volleyta vastaan oli tuskien taival. Joukkueiden syötön tehokkuudesta löytyi suurin ero. Vastaanoton vaikeudet lisäsivät virhemäärät aivan liian suuriksi ja peliin jääneistä palloista liian moni jouduttiin vain toimittamaan helppona toiselle puolelle verkkoa. Puma tuntuu vuosien saatossa saaneen Yrityksen tytöistä henkisen otteen ja selkeät tappiolukemat 0-2 tukevat tätä.

Toiseen otteluun Someron Palloa joukkueen otteet paranivat huomattavasti. Ensimmäisessä erässä Yritys nousi takaa-ajoasemasta lähelle erävoittoa. Toisessa erässä joukkue puolestaan murtui johtoasemassa erätappioon. Nyt henkinen kantti murtui erien ratkaisuhetkillä, kun joukkueen voitontahtoa eniten kaivattiin.

Päivän viimeisellä ottelulla Maskun Katajan Murtoa vastaan ei turnauksen lopputuleman kannalta ollut suurtakaan merkitystä, sillä pudotus alempaan pooliin oli jälleen kerran edessä. Valmennus jakoikin peliajan ottelussa hyvin tasaisesti ja antoi tyttöjen itsensä taistella kunniasta kentällä. Tytöt taistelivat tiensä kolmanteen erään asti, mutta otteluvoittoa ei tänäänkään päästy juhlimaan.

Turnaus oli tuloksellisesti ja pelillisesti iso pettymys. Joukkueella tuntuu olevan jonkinlainen henkinen lukko päällä, eikä siihen tunnu löytyvän lääkkeitä. Ennen joulua taistellaan vielä aluemestaruuksista, joten yksi mahdollisuus kurssin kääntämiseen syyskaudella vielä tulee! "Turnauksen terävänä" palkittiin parhaiten hyökkäyksiä päättänyt yleispelaajamme Joanna! Positiivista oli myös toisen passarimme Siirin paluu pelikentille pitkän tauon jälkeen.

Tulokset > >

 

9.11.2019, Ruokolahti (Pooli 2C)

Yrityksen B-tytöt matkasivat c-poolin turnaukseen Ruokolahdella. Tiedossa oli neljä kovaa kahden erän ottelua. Mukana oli viime turnauksessa kohdatun Kerimäen lisäksi viime kauden c-tyttöjen SM-finaaliosallistujat Woman Volley (3.), Ruokolahden Raju (5.) sekä Euran Raiku (8.).

Yritys aloitti EuRaa vastaan tasaisesti. Raiku sai molempiin eriin yhden pidemmän syöttöputken, mikä ratkaisi ottelun niukasti heidän nimiinsä. Eräpisteet 21-25, 22-25 kertovat hyvin pienestä tasoerosta.

Toinen ottelu Kerimäen Lentopalloa vastaan alkoi Yrityksen komennossa. KLP tuli vielä ahdisteluetäisyydelle, mutta ei saanut kiinni. Toinen erä oli ensimmäisen toisinto, mutta osapuolet vaihtoivat paikkoja. Kerimäki vei, Yritys peesasi, eikä erän lopulla aivan ehtinyt voittokamppailuun mukaan. Ottelu päättyi siis lukemiin 1-1.

Tuttuakin tutumpi Ruokolahden Raju aloitti seuraavan ottelun vahvasti johtaen jo 5-0. Yritys tasoitti tilanteessa 20-20 ja pääsi jopa eräpalloon asti. Raju tuli kuitenkin rinnalle ja ohi tilanteessa 26-24. Toisessa erässä Yritys oli myös takaa-ajoasemassa, mutta tällä kertaa kiri ei riittänyt voittotaisteluun asti. Erävoitto Rajulle 25-21.

Päivän viimeisessä ottelussa Yritys kohtasi c-ikäisten viime kauden pronssijoukkue WoVon Rovaniemeltä. Yritys taisteli hienosti ylivoimaisempaa vastustajaa vastaan ja jaksoi taistella erät väsyneenäkin loppuun asti. Erälukemissa 18-25, 22-25 ei ole mitään hävettävää.

Pelillisesti turnaus osoitti oman pelitason parantuneen, vaikka voittoja ei vielä tullutkaan. Torjuntapeli oli parantunut selkeästi. Niin torjuntoja, kuin tärkeitä vaimennuksiakin saatiin aikaiseksi. Myös oma vastaanotto oli edellistä turnausta paremmalla tolalla. Tästä kiitos mm. "turnauksen terävänä" palkitulle, kaksi ottelua liberona hienosti pelanneelle, Iidalle. Hyökkäyspelin kovuuteen ja tempoon on jatkossa syytä kiinnittää vielä lisää huomiota. Yritys lähtee hakemaan lisää kokemusta poolia alempaa, milloin odotettavissa on myös jo voittojen tielle paluu...

 

Tulokset > >

 

19.10.2019, Lempäälä (Pooli 1B)

Yritys nappasi kauden avanneessa tasoturnauksessa lohkovoiton ja pääsi sen myötä pelaamaan 1. pooliturnausta kovaa B-pooliin. Yritys lähti turnaukseen edelleen vajaamiehityksellä passari-Siirin loukkaantumisen ja yp-Joannan sairastelun vuoksi. Tällä kertaa Yrityksen peli ei ollut aivan uomissaan ja kovat vastustajat veivät voitot jokaisessa kolmessa ottelussa.

Aamun avauksessa kotijoukkue Lempo-Volleyta vastaan Yritys taisteli kohtuullisen hyvin ylivoimaista vastustajaa vastaan. Molemmissä erissä napatut 17 pistettä ei ollut lainkaan huono suoritus. 

Toiseen otteluun Mikkelin Passareita vastaan lähdettiin kovemmin odotuksin. Yrityksen vastaanottopeli petti kuitenkin totaalisesti, eikä ottelun alussa sovittua taktiikkaa pystytty juurikaan noudattamaan. Erälukemat 13-25, 15-25 kertovat karua kieltään.

Iltapäivän viimeinen ottelu Kerimäen Lentopalloa vastaan oli lopulta merkityksetön, sillä molemmilla joukkueilla oli edessä putoaminen C-pooliin seuraavalla kierroksella. Näin ollen Yrityksen valmennusjohto päätyi säästelemään muutamaa pelaajaa seuraavan päivän 2-sarjaottelua varten ja laittoi hieman vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajia kentälle. KLP oli molemmissa erissä selkeässä johdossa, mutta Yritys taisteli erien lopuilla lähelle erävoittoja. Toisessa erässä Yritys tuli takaa jopa eräpallotilanteeseen. KLP vei kuitenkin molemmat erät niukasti nimiinsä Yrityksen sortuessa erien lopuilla muutamiin helppoihin virheisiin.

Kaiken kaikkiaan joukkue ei yltänyt tässä turnauksessa parhaimpaansa, mutta samankaltaisia kovia vastustajia päästään kohtaamaan myös seuraavalla poolikierroksella. Toivottavasti silloin pystytään kiusaamaan vastustajia enemmän ja päästään ehkä jo myös erävoittojen makuun. "Turnauksen terävän" titteli meni tänään viimeisessä ottelussa hyvin puolustaneelle libero-Iitalle.

Tulokset > >

 

28.9.2019, Koria (Tasoturnaus)

Yrityksen B-tyttöjoukkue aloitti kautensa tasonmittausturnauksella Korialla. Tuloksena lopulta kolme voittoa kolmesta ottelusta, vaikka kotijoukkue ArsiKorpo ja Karhulan Veikot pitivätkin Yritystä ahtaalla. Isossa salissa pelatuissa otteluissa Yritys oli turnauksen alussa vaikeuksissa erityisesti syöttö-vastaanottopelissään.

Arsin ja Ponnen yhdistelmäjoukkuetta vastaan molemmat erät olivat todella tasaisia. Yrityksen peli sakkasi molempien erien lopussa, mikä osoitti, että erien päättäminen ei aina ole kovin helppoa. ArsiKorpo pääsi molemmissa erissä jopa eräpallotilanteisiin, mutta Yritys selvitti ne vieden ottelun lopulta kahdessa erässä lukemin 27-25, 26-24.

Toisessa ottelussa Kimmo Volley oli vastaantulija, kun Yritys nuiji koko joukkueen voimalla taululle lukemat 25-12, 25-15.

Iltapäivän viimeisessä ottelussa KaVe vei ensimmäistä erää Yrityksen pelin yskähdellessä. Toiseen erään tytöt kuitenkin terästäytyivät ja saivat oman peliasenteensa kohdalleen. Asennemuutos ja taisteluilmeen parantuminen jatkui voitetun toisen erän jälkeen myös kolmanteen. Kaksi viimeistä erää Yritys veikin nimiinsä selvemmin ja varmisti samalla lohkovoiton ja nousun aina SM-sarjan B-pooliin asti. Siellä Yritys pääsee jo hieman mittaamaan sarjan kärkijoukkueiden tasoa.

Viime kaudelta totuttuun tapaan valmennus valitsi joukkueesta "turnauksen terävän". Taisto terävimmästä käytiin, kahden, koko päivän kentällä tahkonneiden keskitorjujien, Merin ja Viivin, välillä. Tällä kertaa "kruunu" painettiin Viivin päähän, joka onnistui erityisesti syöttö- ja torjuntapelissään.

Tulokset > >

 

AJANKOHTAISTA

  • B-tyttöjen seuraava pooliturnaus (C-pooli) pelataan Ruokolahdella lauantaina 9.11.