JäsenrekisteriMehiläinen - urheilunetti

D-TYTÖT

(-07-08 syntyneet)

d tytoet 19 20

D-tytöt (Red & Black) kaudella 2019-20: Vas. valmentaja Salla Ojala, Martta Huppunen, Iiris Niemi, Aada Romppainen, Saana Tapio, Mia Laiho, Hertta Niemi, Minttu Peltola, Oona Ojala, Viivi Laaksonen, Noora Ojala sekä valmentajat Kati Backman ja Jenna Puukka. Kuvasta puuttuu Kiia Korhonen ja Martta Leiramo.

 

Harjoitukset

Maanantai klo 16.30-18.00

Keskiviikko klo 16.00-17.30

Perjantai klo 17.30-19.00

 

Valmentajat:
Jenna Puukka
Salla Ojala
Kati Backman

Yhteyshenkilö:
Salla Ojala, 040-7216332, sallaojala@live.com

Turnaukset

KEVÄT 2020

18.1.2020, Mäntyharju (Pooli 3B / Black)

D-tyttöjen aluesarja jatkui joulutauon jälkeen Black-joukkueen osalta Mäntyharjulla. Luvassa oli jälleen neljä tiukkaa ottelua, pelattiinhan B-poolia.

Ensimmäinen vastustaja oli tuttuakin tutumpi KorPo Red. Pisteet tasattiin edellisen turnauksen tapaan 1-1. Tuomaroinnin jälkeen verkon toiselle puolelle asettui todella pitkistä tytöistä koostunut VanLe, joka pelin alkumetreiltä asti hallitsi ottelua. Yrityksen tyttöjen taistelu ei riittänyt edes puolustuspalloissa, kun pitkät tytöt painelivat palloja pienten yritysläisten yli. Näin VanLe sai helpon 2-0 voiton. Tasaisia otteluja oli luvassa koko loppupäiväksi. Pisteet tasattiin niin Salpiksen kuin emäntäseura Mäntyharjunkin kanssa.

Viiden joukkueen turnauksissa pelataan vain kahden erän otteluja, jolloin yksittäisetkin erävoitot ovat tärkeitä. Nyt kolme voitettua erää takasivat säilymisen B-poolissa.

Ilahduttavaa tyttöjen tässä turnauksessa oli monet hakupallot, minä-huudot ja muutaman hieman aremman tytön passit ja rohkeat lyönnit. Positiivista oli myös MäVi-ottelun toisessa erässä tapahtunut pelin kääntäminen, mihin ei edes valmentaja Kati jaksanut etukäteen uskoa. Hienosti harmituksen ja väsymyksen kyyneleet kuitenkin kuivattiin ja voitto toisesta erästä otettiinkin lähes murskalukemin.

Tulokset > >

 

18.1.2020, Ruokolahti (Pooli 3C / Red)

Red-joukkueen kevätkauden avaus pelattiin Ruokolahdella. 

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli ennestään tuttu Puma D2 Storm. Ensimmäinen erä oli joukkueella hieman vaisuhkoa peliä ja syöttövirheitä tuli mahdottoman paljon. Puma siis vei ensimmäisen erän 25-20. Toisessa erässä vaihdettiin hieman pelaajien paikkoja kentällä ja joukkue alkoi pikkuhiljaa heräilemään. Red voitti toisen erän pistein 25-20. Kolmas erä lähti myös alusta alkaen hyvin liikkeelle ja tytöt veivät kolmannen erän pistein 15-8 ja näin saaden otteluvoiton Pumalta.

Toisessa ottelussa tytöt kohtasivat Parikkalan PaU Black joukkueen. Tytöt pelasivat omaa hyvää peliään ja veivät ensimmäisen erän PaU:lta 25-17, jonka peli kaatui syöttöongelmiin. Toisessa erässä PaU sai syötön kohdalleen ja pitkä ja taitava joukkue vei peliä erän alusta asti voittaen sen selvin lukemin 25-10. Kolmannessa erässä laitettiin hyvin kampoihin, mutta oli tyydyttävä 9 pisteeseen PaU:n vieden otteluvoiton Red joukkueelta.

Päivän viimeinen kohtaaminen oli paikallista Ruokolahden Rajua vastaan. Tämä peli osoitti taas kuinka ailahtelevaa voi meno olla tyttölentopallossa. Ensimmäisen erän alusta tuntui, ettei mikään onnistu. Ei syötöt, ei vastaanotot eikä hyökkäykset. Erän ollessa 20-11 Ruokolahden hyväksi alkoi tytöillä herääminen ja löytyi taas se peli-ilme, jolla saatiin etumatkaa kirittyä. Aivan ei kuitenkaan ennätetty ja Raju vei erän 25-21. Toisessa erässä päästiin taas omaan pelaamisen makuun ja joukkueen nuorimmatkin onnistuivat yläkauttasyötöissään. Nyt ei Raju pystynyt vastaamaan Red joukkueen viedessä pelin 25-16. Myös kolmannessa erässä Yritys Red näytti paremmuutensa voittamalla pistein 15-8 ja vieden otteluvoiton.

Joukkue jaksoi hyvin reissun ja hymy pilkotti kaikkien kasvoilla. Kaikenkaikkiaan mukava reissu. Yritys Red joukkue sijoittui lohkonsa toiseksi ja jatkaa C-poolissa myös seuraavan turnauksen.

Tulokset > >

 

SYKSY 2019

24.11.2019, Valkeala (Pooli 2C / Red)

Yrityksen Red-joukkue matkasi sunnuntaina Valkealan Kajon järjestämään turnaukseen Yrityksen pikkubussilla. Turnaus pelattiin Uttihallissa.

Päivän ensimmäinen ottelu kaikkiaan neljästä käytiin järjestävää joukkuetta Kajon Flashia vastaan. Yrityksen tytöt ottivat ottelusta selkeän 2-0 voiton. Vaikka oma pelaaminen ajoittain olikin hieman kankeaa, osoittivat tytöt pelissä paremmuutensa.

Toisena vastassa oli Salpis. Tämä peli ei lähtenyt lainkaan käyntiin ja ensimmäisen erän tappion jälkeen tuntui, että joukkueella ei oikein ollut enää edes yritystä taisteluun. Peli päättyi 2-0 Salpiksen voittaessa kirkkaasti. Tämän pelin jälkeen oli tauko ja tytöt saivat levätä sekä syödä eväitään.

Kolmantena vastassa oli MäVi. Peli oli tasainen ja tiukka. Nähtiin hienoja onnistumisia, mutta toisaalta myös tehtiin paljon turhia virheitä. Ensimmäinen erä meni jatkopisteille 27-29. Toinen erä oli myös hyvin tasainen ja piste-ero ei missään vaiheessa ollut kovin suuri. Yrityksen tytöt saivat kuitenkin taisteltua toisen erän voiton itselleen 25-22 ja näin peli päättyi 1-1.

Päivän viimeinen peli oli PuMan D2 vastaan. Ensimmäisen erän alussa tapahtui tytöille jämähdys ja tytöt eivät meinanneet päästä mukaan peliin millään. Tilanne oli jo 14-5 PuMan johtaessa erää, kun Red pikkuhiljaa sai kiinni omasta pelaamisestaan. Etumatka oli kuitenkin liian suuri ja PuMa vei ensimmäisen erän 25-22. Toinen erä oli huomatttavasti parempaa peliä ja peli-ilmekin oli parempi. Yritys vei peliä koko erän ajan voittaen sen 25-19.

Päivä oli pitkä ja lopputulokseksi jäi lohkon kolmas sija. Turnauksessa nähtiin paljon hyvää taistelua ja onnistumisia, mutta toisaalta myös tehtiin paljon helppoja virheitä ja annettiin näin vastustajille ns. helppoja pisteitä.

Tulokset > >

 

23.11.2019, Vihti (Pooli 2B / Black)

D-tyttöjen Black matkusti viiden tytön voimin syyskauden viimeiseen pooliturnaukseen Vihdin Nummelaan. Edellisen turnauksen jälkeinen poolinousu mietitytti. Olisiko taso turnauksessa joukkueelle liian kova?

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui naapuriseura Korian Ponsi. Black aloitti pelin mainiosti, mutta toisessa erässä usko omiin kykyihin murtui. Ottelussa oli selkeä voiton mahdollisuus, mutta tällä kertaa peli päättyi tasan 1-1 (25-19, 19-25).

Tuomarivuoron jälkeen vastustajaksi saapui täysin uusi tuttavuus Parikkalan Urheilijat. Yrityksen tytöillä jatkui sama meno. Ensimmäisessä erässä saatiin oma peli pysymään kunnossa, mutta toisessa virheitä alkoi tulla liikaa. Myös Parikkalaa vastaan pisteet tasattiin 1-1 (25-18 , 19-25)

Edellisestä turnauksesta tuttu Karkkilan Pojat saapui vastustajaksi Blackin päivän kolmanteen peliin. Edellinen kohtaaminen oli päättynyt KaPon tyttöjen voittoon ja tämä taisi painaa mielessä, kun peli alkoi. Blackin peli ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa ja se näytti monessa kohdin jopa haluttomalta. Virheitä tuli paljon. Erätaolla joukkuetta piti todella herätellä ja muistuttaa siitä, että kaikkien on tehtävä töitä joukkueen eteen. Toisen erän alku ei paljon lupauksia antanut, mutta sitten tapahtui jotain. Yhdestä onnekkaasta verkon kautta pompanneesta pallosta joukkue heräsi ja löysi ilon. Karkkilan peli sitä vastoin lamaantui. Jälleen peli tasan 1-1 (14-25, 25-17) ja henkisestikin todella tärkeä erävoitto oli tosiasia.

Viimeisessä ottelussa vastassa oli kotijoukkue Vihti, joka oli voittanut kaikki turnauksessa pelaamansa ottelut. Tytöt taistelivat, mutta se ei tällä kertaa riittänyt kovaa syöttävää Vihtiä vastaan. Tuloksena 0-2 tappio eräpistein 15-25 ja 20-25.

Tasapelien tuomat eräpisteet tuottivat turnauksesta oikein kelpo sijoituksen. Black oli viiden joukkueen turnauksessa kolmas. Kotimatka oli mukava aloittaa yhteisten hamppariaterioiden jälkeen. D-tyttöjen pelejä jatketaan ensi vuoden puolella.

Tulokset > >

 

3.11.2019, Kausala (Pooli 1C / Black)

D-tyttöjen C-poolissa Black-joukkue sai pelata kotisalissaan kohdaten joukkueita Mäntyharjulta, Helsingistä, Ruokolahdelta ja Karkkilasta.

Heti ensimmäisessä ottelussa Black joutui koville Mäntyharjun pitkiä tyttöjä vastaan. Ottelu eteni vuorotahtiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen erän loppupalloissa Black joutui taipumaan, mutta toisen erän loppu olikin helpompaa. Pisteet tasattiin ja peli päättyi tasan 1-1 (24-26, 25-18). Viiden joukkueen lohkoissa pelataan vain kahden erän pelejä, joten tasapelitkin ovat näin mahdollisia.

Loput kolme peliä olivatkin sitten selvänumeroisempia. Yritys hoiti hienoilla 2-0 voitoilla sekä Ruokolahden Rajun (25-13, 25-15) että Naarasleijonat (25-8, 25-14) Helsingistä. Ainoan tappion Blackille turnauksessa aiheutti Karkkilan Pojat, joka voitti turnauksessa kaikki vastuntajansa. Ottelu Karkkilalle taistelun jälkeen 2-0 (25-18, 25-22).

Lopullisen turnaustaulukon ratkaisuksi muodostui päivän ensimmäinen tasapeliin päättynyt ottelu. Yritys Black ja MäVi olivat tasapisteissä myös sarjataulukossa. Blackin kaksi selvänumeroista voittoa ja hävityissäkin erissä saadut hyvät pisteet siivittivät joukkueen sijalle kaksi Karkkilan jälkeen. Tämä tietää nousua entistä kovempaan B-pooliin.

Tulokset > >

 

2.11.2019,  Hollola (Pooli 1B / Red)

Red-joukkue matkasi lauantaina 2.11 Hollolaan turnaukseen. Lohkossa oli viisi joukkuetta, joten pelit pelattiin 2 erän peleinä. Turnauksen ensimmäinen ottelu pelattiin järjestäjäjoukkue Salpista vastaan. Ottelu oli erittäin tasainen ja johtotilanne oli vuoroin kummallakin joukkueella. Ottelu päättyi kuitenkin Salpiksen voittoon molemmissa erissä pistein 26-24, 25-21.

Seuraavaksi Red kohtasi Ruokolahden Rajun D1-joukkueen. Peli oli jälleen tasaista ja Red jopa johti toista erää, mutta lopussa Raju vei ottelun lukemin 2-0

ViLePaa vastaan Red vielä jaksoi hienosti taistella ensimmäisessä erässä saaden pisteitä 20. Toinen erä meni ViLePalle jo selkeämmin. Tappioputki alkoi jo vaikuttaa pelivireyteen ja viimeisenä vastassa ollut lohkovoittaja VanLe veikin ottelun Rediä vastaan jo selvemmin.

Kotiintuomisina turnauksesta saatiin roppakaupallla kokemusta. Joukkue pelasi pääosin omalla tasollaan hyvää peliä, vastustajien ollessa tällä kertaa parempia. Seuraava turnaus pelataan kolmen viikon kuluttua.

Tulokset > >

 

13.10.2019, Kausala (Black & Red)

Yrityksen molemmat D-tyttöjoukkueet pelasivat kauden toisen turnauksensa Kausalassa. Kotiturnauksen aloitti edellisen turnauksen tapaan Black vastustajanaan lohkon ennakkosuosikki Valkealan Kajon Hurricane. Hurricane vei ottelun voiton 2-0. Red puolestaan aloitti turnauksensa Arsia vastaan vieden pelin 2-0.

Joukkueiden toinen ottelu oli jälleen keskinäinen kamppailu. Pelistä oli odotettavissa tasainen ja sitä se todella olikin, kun lopputulos kirjattiin lukemin 1-1. Tasaisuutta korosti vielä se, että myös eräpisteet menivät tasan. Ensimmäisen erän vei Red 25-19 ja toisen Black 25-19. Tästä ei peli enää tasaisemmaksi voi mennä.

Kolmannella kierroksella BlacK kohtasi Kajon Flash- joukkueen ja päivän viimeisenä Arsin vieden molemmista reilun voiton. Red joutui taipumaan Kajon Hurricanelle, mutta päivän viimeisessä ottelussa vei selvän voiton Kajon Flash-joukkueesta.

Turnauksen jälkeen sijoitukset lohkossa olivat toinen ja kolmas. Kausi jatkuu poolimuotoisena, kun Red pelaa poolissa 1B ja Black poolissa 1C.

Tulokset > >

 

29.9.2019, Hamina (Kausala Black & Red)

Molemmat Yrityksen D-tyttöjoukkueet, Black ja Red, aloittivat kautensa saman lohkon turnauksessa Haminassa. Black aloitti turnauksen ennakkoon vahvaksi arvioitua Kajon Hurricane-joukkuetta vastaan. Kajo veikin ottelun suoraan 2-0. Red aloitti turnauksen kotijoukkue Arsia vastaan ja otti varman voiton 2-0.

Joukkueiden toinen ottelu oli aina niin ikävä keskinäinen ottelu. Tällä erää Red syttyi taisteluun ja Black sinnitteli muutaman pisteen takamatkalla. Erien lopuissa Red meni menojaan ja voitti ottelun 2-0.

Kahden tappion jälkeen Black sisuuntui ja otti kolmannessa pelissään helpohkon voiton Arsin joukkueesta. Iltapäivän aikana myös sekä Red että Black ottivat voitot Kajo Flash-joukkueesta. Näissä peleissä kumpikin joukkue esitti hyvää ja iloista lentopalloa. Viimeisessä ottelussa myös Red joutui antautumaan Kajon vahvalle Hurricane-joukkueelle.

Yrityksen D-tytöt pitävät ensimmäisen turnauksen jälkeen lohkossaan sijoja 2 ja 3. Seuraavassa turnauksessa Kausalassa kahden viikon kuluttua pelataan vielä samaa lohkoa ja uudelleen samoja joukkueita vastaan. Sen jälkeen myös D-tytöt lähtevät tutustumaan isompien junioreiden jo käyttämään poolijärjestelmään.

Tulokset > >

 

Ajankohtaista

  •