Lentopallouutiset

B-tytöt päätti täyden katsomon edessä.

8.5.2022 - Katja Backman

Kausalan Yrityksen B-tytöt päätti lentopallokauden kotiyleisön edessä lauantaina 23. päivä huhtikuuta. Panoksena SM-sarjassa oli sijoittuminen ikäluokan sijoille 17-20, kun sarjassa mukana oli yhteensä 79 joukkuetta.

Avausottelusta muodostui trilleri, missä Yritys hallitsi hermonsa Someron Palloa paremmin ja vei molemmat erät jatkopisteillä 26-24.

Jännitysnäytelmän nähneiden ”puskaradio” toi kolme tuntia myöhemmin pelattuun Laihian Luja-Yritys otteluun lähes täyteen ahdetun kotiyleisön, mikä näki kaksi tasaista erää, ensin Yritykselle 20-25 ja perään Laihian tasoituksen 25-21.

Ratkaiseva pikkuerä oli huikea näytelmä. Laihia johti jo 14-9, kunnes Yrityksen Ansa Liikkanen nosti vaikeilla aloituksillaan ja joukkueen parantuneen hyökkäyspelin ansiosta Yrityksen taisteluun jopa otteluvoitosta. Yritys voitti viisi ottelupalloa tasoittaen Sini Suikkasen ja Krista Kantolan pisteillä tilanteeksi 14-14. Tästä Laihia vielä selvisi, kunnes Liikkasen ja Kerttu Ikosen onnistumisilla Laihia kaatui uskomattomien vaiheiden jälkeen 1-2 pikkuerän päättyessä 15-17.

Tuohon otteluun katkesi myös Yritys, sillä lähes yhdeksän tuntia kestäneen turnauksen viimeisessä ottelussa Joen Jujua vastaan Yritykseltä petti ensin vastaaotto ja sen myötä lajin muutkin osa-alueet, joten Juju kuittasi pisteet 2-0 ja samalla koko turnauksen voiton eräpisteiden erotuksella. Yritys oli toinen ennen Laihiaa ja Someroa.

Viimeistä ottelua lukuunottamatta Yritys päätti kauden erinomaisesti. Sijoitus (18) oli SM-sarjassa mainio ja täydensi voitetun Aluepronssin lisäksi koko kauden. Kauden täydensi myös viimeisen turnauksen yleisö, mikä osasi kahden korona-vuoden jälkeen hallille todistamaan Iitin hyvää lentopallokulttuuria ja antamaan oman tärkeän avun korijoukkue Yritykselle.

Yritys pelasi joukkueella Saara Huppunen, Sini Suikkanen ”C”, Silmu Cihangir, Krista Kantola, Aada Laaksonen, Aada Romppainen, Kerttu Niemi, Ansa Liikkanen, Saana Tapio, Kerttu Ikonen ja liberona Hilla Martikainen. Joukkueen valmentajana Riikka Ahonen ja joukkuueenjohtajana Katariina Martikainen.

Turnauksen tuomareina toimivat Yrityksen lisenssituomarit Erika Sauvala, Jenna Tapio ja Siiri Harjula.