Lentopallouutiset

Dynamon pituus liikaa Yritykselle.

15.11.2020 - Katja Backman

Helsinkiläinen naisten lentopallojoukkue Dynamo näytti osaamistaan Yrityksen naisjoukkuetta vastaan sunnuntaina. Venäläisvoittoisessa joukkueesta kentällä oli viisi vierasvahvistusta ja penkilläkin valmentaja ja huoltaja. Näillä ja Annikki Hämäläisen ja Hanna Koskelan avuin joukkue oli juuri niin hyvä kuin sarjataulukon kakkossija antoi ymmärtää.

Voittolukemat 1-3 (25-21, 23-25. 22-25. 14-25) ei kuitenkaan tullut helpolla, sillä nuori Yritys taisteli jälleen upeasti romahtaen vasta neljännessä erässä Dynamon parhaan pelaajan, Marija Bostrovan, syöttöihin.

Samainen Bostrova oli kentän kuningatar myös verkolla tehden hurjan pistemäärän ylhäältä kovaa ja tarkasti suunnatuilla hyökkäyksillä.

Yrityksen alku ei luvannut hyvää, sillä epäonnistuneen vastaanoton myötä Dynamo karkasi jo 7-0 johtoon. Tästä kotijoukkue sai kuitenkin draivin päälle, puolusti hienosti ja pääsi Krista Kantolan ja Iida Luoma-ahon laitahyökkäyksillä Dynamon iholle ja lopussa erävoittoon.

Peli jatkui tasaisena myös kahdessa seuraavassa erässä, kunnes neljäs erä toi Marija Bostrovan lopulliset kyvyt esiin.

Ottelun kokonaisuus oli kuitenkin mukaansa tempaava. Yleisö näki nousuja ja laskuja, mutta myös kenttäpuolustuksessa tastelevan Yrityksen. Kun jatkossa pystytään hyödyntämään puolustuksen paluupallot paremmin hyökkääjille, on voittoja odotettavissa vielä useita.

Yrityksen parhaana palkittiin vahvasti hyökännyt Krista Kantola, jota lähimmäs pääsi koko kentällä urakoinut Iida Luoma-aho ja liberona valtavasti vastuuta ottanut Erika Sauvala.

Yrityksen valmennus tekee työtä koko joukkueen voimin ja antoi nytkin vaihtoruletin pyöriä ja antoipa se muutamille lauantaina A-tytöissä urakoineille pelaajille jopa huilia.

Joukkueessa pelasivat Erika Sauvala (lib), Siiri Karjalainen, Anna Ikonen ”C”, Meri Ojanen, Krista Kantola, Siiri Harjula, Silmu Cihangir, Viivi Ojala, Kerttu Ikonen, Sini Suikkanen, Iida Luoma-aho ja Jenna Tuomainen. Joukkueen valmentajana Katja Backman, apuvalmentajana Nea Ristola, huoltajana Enni Sauvala ja joukkueenjohtajana Jenna Tapio.

Vasemmalla Dynamon parhaana palkittu Marija Bostrova vierellään Yrityksen ykkönen Krista Kantola. (kuva; Nea Ristola)