Lentopallouutiset

Ella Autere pelasi SM-hopealle.

28.4.2021 - Katja Backman

Kausalan Yrityksen kasvatti Ella Autereen kehitys suomalaisessa naislentopallossa on juniorivuosien jälkeen kulkenut pystysuoraan ylöspäin. Viimeisin etappi Pölkky Kuusamon liigajoukkueessa toi heti debyyttivuotena SM-hopeaa. Finaalissa Salon Viesti ratkaisi pelit oli kahdessa ottelussa ja vei kultaa.

Ella Autereen polku Kuusamoon on ollut monivaiheinen, mutta nopea. Yrityksessä ensiaskeleet ottanut ”Kuukson löytö” sai tarvittavan kipinän ja kannustavan tuen siirtyä Valkealan Kajon kautta Kouvolaan, mistä tie kulki Kuopioon ja toisena vuotena liigaseura Puijo Volleyn riveihin.

- Kuusamo tarjosi täyden mahdollisuuden keskittyä lentopalloon ja inhimillisen tuntuinen kilpailu peliajasta ruotsalaiskaksikko Jonna Wassenfaller – Linda Andersson kanssa vaikutti myös keskitorjujan ratkaisuun -, kertoi Autere siirrostaan Pölkky Kuusamon riveihin.

Korona näytteli ratkaisevaa osaa myös lentopallon liigatasolla, kun suuri osa otteluista pelattiin tyhjille katsomoille. - Äkkiä siihen kuitenkin tottui, vaikka finaalipeleihin yleisöä olisi tietysti toivonut -, harmitteli Ella kevään ratkaisuja, mihin Kuusamo selvisi takaportin kautta, kun runkosarjan voittanut LP Kangasala joutui keskeyttämään kauden koronatartunnan takia.

Saamaansa peliaikaan Autere oli tyytyväinen ja varsinkin torjuntapeliin, missä 21-vuotias keskitorjuja oli pitkään tilastonelosena ennen kuin nilkkavamma toi takapakkia. Ensimmäisessä finaaliottelussa Saloa vastaan Yrityksen kasvatti palasi tasolleen ja palkittiin Kuusamon parhaana pelaajana

- Kyllähän hävityn finaalisarjan jälkeen olo oli hieman pettynyt, mutta nyt hopea alkaa jo maistua ja oli hienoa saada ensimmäinen mitali liigassa -, myönsi Ella, joka on tehnyt Kuusamon kanssa jatkopestin ensi vuodeksi. - Kesän vietän Kuopiossa töiden ja harjoittelun merkeissä, minkä jälkeen elo-syyskuussa palaan Kuusamoon -, päätti määrätietoinen Ella Autere.

Kerrottakoon vielä, että Kausalan Yritys tuli useaan kertaan esille Ruudun välityksllä tulleissa peleissä, missä selostuksesta vastannut Lentopalloliiton tiedottaja Toni Flink ansiokkaasti arvosti kasvattajaseuran työtä.

Kausalan Yrityksen kasvatti Ella Autere pelasi Pölkky Kuusamossa SM-hopeaa.