Lentopallouutiset

Veikot nollasi taistelevan Yrityksen.

3.11.2020 - Katja Backman

Yrityksen naisjoukkueen kolmen kotiotteluvoiton putki lentopallon alemmassa 2-sarjassa katkesi sunnuntaina tylysti, kun lohkoa johtava Karhulan Veikot teki kolmessa erässä numerot 12-25, 20-25, 24-26.

Puhtaassa 3-0 tappiossa ei yleensä ole selittelyille sijaa eikä sitä ole tälläkään kertaa. Veikot oli vaan niin tyly vieras, ettei Yrityksen mallikas taistelukaan riittänyt edes yhteen erään, vaikka kolmannen erän eräpallossa jo kävikin.

Tappiosta huolimatta Yrityksen junioripitoinen naisjoukkue esitti ottelun alussa ja kahdessa viimeisessä erässä kauden parasta peliä, taisteli puolustuksessa uhrautuvasti ja pystyi hyökkäyksissä ajoittain hajoittamaan myös Veikkojen pitkän torjunnan. Kaikesta näki, että kotiyleisön kannustamalla Yrityksellä oli tahtotila kohdallaan, mutta fyysiset ominaisuudet ratkaisivat pelin Veikoille. Yrityksen fyysisyyttä saattoi pudottaa samaan aikaan pelattu B-tyttöjen turnaus Helsingissä, missä oli mukana useita naisjoukkueessakin esiintyneitä pelaajia.

Yrityksen parhaana palkittiin ansaitusti liberona hurjan määrän aloituksia nostanut ja puolustamaan ehtinyt Erika Sauvala. Yksin Erikan varassa Yritys ei kuitenkaan ollut, sillä lähes samalle tasolle nousi Iida Luoma-aho, joka kantoi vastuuta sekä puolustuksessa, että hyökkäysten päättäjänä.

Yrityksen valmentaja Katja Backman nosti esiin myös kesken pelin kuusikkoon nousseen Enni Sauvalan, jonka ennakkoluuloton peli oli valmentajan mieleen. - Pari erää ihan mallikasta, uhrautuvaa peliä. Jatkopalloista ei kuitenkaan päästy hyökkäämään tarpeeksi laadukkaista paikoista. Myös syötöissä oltiin hieman pehmeitä -, analysoi valmentaja lopuksi.

Veikkojen parhaana palkittiin takuuvarmaa työtä tehnyt Nea Salmikivi, jota tukivat parhaiten Anni Lääti ja hurjan syöttöputken esittänyt ja keskeltä hyökännyt Katja Mäkelä.

 

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Veikkojen Nea Salmikivi (vas.) ja Yrityksen liberona hurjasti taistellut Erika Sauvala (kuva; Leena Ikonen)

 

Isänpäivän kattauksena Yritys-Dynamo

Yrityksen naisjoukkueen kotipelit jatkuvat jo ensi sunnuntaina, kun Isänpäivän kattaukseen saapuu lohkossa kakkosena oleva helsinkiläinen Dynamo. Joukkueen nimilista on vahvasti vierasperäinen, joten Yritys vaatii iltapäivän kamppailussa jälleen kannustavan kotiyleisön tukea.