Lentopallouutiset

Yrityksen A- ja D-tytöt päättivät kauden finaaleihin.

9.5.2022 - Katja Backman

Kausalan Yrityksen A-tytöt päättivät lentopallokauden vapunaattona Helsingissä, missä viiden joukkueen turnauksessa ottelut pelattiin kahden erän peleinä ja panoksena oli SM-sarjan sijat 29-33.
Yritys aloitti 2-0 taisteluvoitolla Oriveden Ponnistuksen 2-joukkueesta eräpistein 33-31, 25-13. Joukkueen vire ei säilynyt samanlaisena Joen Jujun kakkosta vastaan, vaan Juju pystyi 1-1 tasapeliin ja otti sillä ainoan pisteensä koko turnauksessa.
Kolmannessa ottelussaan Yritys kaatoi Loimaan Jankon selvästi 2-0, minkä jälkeen PuMa-Volleyn kakkonen yllätti Yrityksen 2-0 (25-22, 25-22) voitollaan ja korjasi turnausvoiton lisäksi SM-sarjassa sijan 29 jättäen Yrityksen sijalle 30.
- Viimeisen ottelun tappio tietysti harmitti, sillä edellisessä kohtaamisessaan Yritys oli ollut PuMaa parempi. Joukkue sai kuitenkin hyvän arvosanan -, kertoi joukkueenjohtaja Tuija Tuomainen. Hän kiitti erikseen pelaajapulaan avuksi tulleita B-tyttöjä Krista Kantolaa ja Ansa Liikkasta.
Yrityksen A-tytöt päättivät kauden kokoonpanolla Erika Sauvala ”C”, Siiri Karjalainen, Elina Aksels, Meri Ojanen, Enni Sauvala, Jenna Tapio, Jenna Tuomainen ja Iida Luoma-aho (libero) sekä mainitut B-tytöt Krista Kantola ja Ansa Liikkanen. Joukkueen valmentajana oli Nea Ristola, huoltaja Siiri Harjula ja joukkueenjohtajana Tuija Tuomainen.


Yrityksen D-tyttöjen molemmat joukkueet, Fisut ja Pandat, päättivät lentopallokauden 7.5 Lahdessa ja Hollolassa pelatuissa finaaliturnauksissa. Lahden Aluesarjan finaaleissa Yritys Fisut kohtasi sijoitusotteluissa (5-7) Salpiksen ja Kimmon, jotka molemmat veivät kolmen erän pelit numeroin 2-1. Näillä tuloksilla Yritys sijoittui ikäluokassaan seitsemänneksi.
Joukkueessa pelasivat Enna Peltola, Peppi Peltola, Lotta Hyypiä, Emilia Leivo ja Sofia Hoikkala. Joukkueen valmennukesta vastasi Mimmi Peltola ja huollosta Enni Peltola.
D-tyttöjen Pandat pelasi Tiikerisarjan finaalit Hollolassa, missä taipui Kimmolle 1-2 ja Salpikselle suoraan kahdessa erässä 2-0, joista toisen jatkopisteillä.
Sijoitusotteluun (11-12) Yritys oli koonnut itsensä tunnin tauon aikana voittokuntoon, kun vastassa oli Ruokolahden Raju. Puhdas 2-0 voitto varmisti Tiikerisarjassa sijan 11, kun sarjassa oli kaikkiaan 26 joukkuetta.
Pandat muodostui nimistä Moona Kostiander, Vilja Vainio, My Kilkki, Kiira Haukkavuori ja Neea Turunen. Valmentajana oli Maija Leivo.