Lentopallouutiset

Yrityksen C-tytöt AM-pronssille - Taistelutahto toi uskomattoman voiton

20.3.2022 - Katja Backman

Yrityksen C-tyttöjen lentopallojoukkue yllätti valmennuksen lisäksi itsensä ja taustajoukot pelaamalla lauantaina 12.3 Etelä-Suomen Aluemestaruusturnauksessa pronssia. Helsingissä pelatussa turnauksessa ratkaistiin sijat 1-6 ja Yrityksen valmennuksella oli varovainen tavoite päästä neljän joukkoon.

Lohkovaiheessa PuMa oli selvästi Yritystä edellä, mutta voitto Ristiinan Urheilijoista nosti Yrityksen välierään, missä vahva Vihdin Lentopallo oli parempi.

Pronssiottelussa Yritys vastaan suosikki Ruokolahden Raju nähtiin uskomaton taistelu puolin ja toisin. Avauserän vei Raju 25-23, mutta toisen erän Yritys samoin numeroin ja näin edessä oli pikkuerä.

Siinä Yritys oli niukasti hallitseva, johti jo 13-9, mutta Raju tuli vielä kerran rinnalle selvittämällä ottelupallon tilanteessa 14-14. Siitä voitontahtoinen Yritys kuittasi kaksi perättäistä pistettä, voiton ja uskomattomat pronssimitalit.

Koko kauden Erika Sauvalan apuna valmennuksessa ollut Kari Lehtonen on kiitellyt joukkueen moraalia harjoitella hyvin ja yhdessä pitää joukkuehengen korkealla. - Nämä yhdessä ja vastustajaa suurempaa pelaajamäärää käyttänyt Yritys saattoi olla pelissä tuoreempi -, kertoi turnauksessa lainavalmentajana ollut Katja Backman tunnistaessaan pronssimitalin ratkaisun hetkiä.

Kaikesta huolimatta joukkue on harjoitusten myötä hitsautunut yhteen ja näytti nyt parasta osaamista.

Kaikkiaan eri paikkakunnilla Aluemestaruusturnauksissa oli mukana 25 joukkuetta, joten Yrityksen pronssimitali ansaitsee siinäkin mielessä tunnustusta.

Pronssia Yritys pelasi nimillä; Aada Romppainen ”C”, Minttu Peltola, Noora Ojala, Mia Laiho, Iris Niemi, Elina Noukkala, Viivi Laaksonen, Saana Tapio, Kiia Korhonen sekä liberona pelanneet Hertta Niemi ja Oona Ojala. Valmentajana toimi Katja Backman apunaan Kari Lehtonen sekä huoltajana Janna Niemi.

Yrityksen C-tytöt yllättivät Etelä-Suomen Aluemestaruuspronssilla, mikä näkyy pelaajien ilmeissä. (kuva; Kari Lehtonen)