Lentopallouutiset

Yrityksen naiset jatkoi 3-2 voitolla - Sunnuntaina vastassa Tapanilan Erä.

13.10.2020 - Katja Backman

Yrityksen naisjoukkue otti jälleen sunnuntaina yleisönsä, kun taisteli lentopallon 2 B-sarjassa toisen 3-2 kotivoiton, nyt Vantaan Lentopallosta. Eräpisteet kaksi ja puolituntia kestäneessä ottelussa olivat 25-23, 21-25. 25-21, 22-25. 15-12.

Vaikka ottelun taso heilahteli kovastikin ja jopa notkahti pieniksi hetkiksi, jaksoi kotiyleisö kannustaa nuorta kotijoukkuetta päätösvihellykseen saakka ja sai ansaitun palkinnon. Ratkaisevassa pikkuerässä Yritys oli niskan päällä, mutta VanLe haroi vastaan vielä 14-12 tilanteessa, kunnes teki hyökkäyksessään ratkaisevan virheen.

Yrityksen valmennus peluutti kaikkia pelaajiaan, antoi välissä huilia tärkeille ratkaisijoille ja ajoi samalla sisään myös passarin paikalle istutettua Sini Suikkasta.

Yrityksen parhaana palkittiin ansaitusti Iida Luoma-aho, joka teki puolustuksessa valtavan työmäärän ja ehti hienosti mukaan myös verkon koviin ratkaisuihin. Parasta apua antoivat tutut hyökkääjät Jenna Tuomainen ja Krista Kantola. Myös liberona pelanneen Enni Sauvalan työskentely kävi katsojan silmään.

Vierasjoukkueen kovin nimi löytyi vaihtopenkiltä, missä ohjeita antoi valmentaja Matti Oivanen. Oivanen pelasi urallaan Suomen lisäksi ammattilaisena Ranskassa, Italiassa, Venäjällä ja Puolassa. Maaotteluja hänelle kertyi 11 vuotta kestäneellä uralla 242 ja liigapelejä kaikkiaan 390. Uransa pelaajana Oivanen lopetti kauden 2018-19 jälkeen.

Vantaan Lentopallon parhaana pelaajana palkittiin Heidi Pokki, joka pelasi nuorena tyttönä kaudella 97-98 Yrityksen naisjoukkueessa.

Yritys pelaa ensi sunnuntaina kolmannen peräkkäisen kotiottelun, kun Kausalaan saapuu vieraaksi Tapanilan Erä. Lentopalloliiton evästämänä katsomossa käytetään viime sunnuntain tapaan kasvomaskeja, joita on tarvittaessa ostettavissa myös puffetista. Ottelu alkaa klo 16.00 ja siihen on vapaa pääsy.

Ottelun parhaina palkitut Iida Luoma-aho ja Heidi Pokki.

 

Jussia muistettiin ja kiiteltiin

Yrityksen ja Vantaan Lentopallon välisen ottelun pitkällä erätauolla nähtiin myös huomionosoitus, kun Yrityksen lentopallotytöt kiittivät Juha Poralia lähes 47 vuoden työstä Iitin kunnan liikuntapalveluissa. Jussi on nähnyt lentopalloilun monet vaiheet vuonna 1984 valmistuneessa liikuntahallissa ja on tehnyt työllään vaikutuksen myös nuoriin.

Yrityksen nuorten puolesta kiitokset toimitti perille naisten ja A-tyttöjen hengenluoja Erika Sauvala.