Lentopallouutiset

Yritys venyi jälleen 3-2 voittoon.

20.10.2020 - Katja Backman

Yrityksen B- ja A-tytöistä koottu naisjoukkue venyi sunnuntaina lentopallon 2 B-sarjan ottelussa kolmanteen peräkkäiseen 3-2 vottoon. Vieraana ollut Tapanilan Erän 2-joukkue vei avauserän 22-25 ja vielä toisenkin useiden käänteiden jälkeen jatkopisteillä 29-31.

Kahden tappioerän jälkeen oli vaikea uskoa Yrityksen nousevan voittotaistoon, mutta mitä vielä. Useiden vaihtojen myötä joukkue taisteli kotikatsomon kannustamana kaksi seuraavaa erää 25-20, 25-21 ja edessä oli jälleen ratkaiseva pikkuerä.

Sitä joukkueet menivät yhtä matkaa tilanteseen 5-5, mistä Yritys karkasi Krista Kantolan ja Erika Sauvalan vahvan verkkopelin kautta jo 12-6 johtoon. Siitä Yritys ei enää luovuttanut, vaan korkkasi pelin Jenna Tuomaisen 2- paikan hyökkäyksellä numeroissa 15-8.

Kolmas peräkkäinen 3-2 voitto kotisalissa osoittaa nuoren joukkueen henkisen kantin pitävyyden, mikä kesti myös valmennuksen onnistuneen vaihtoruletin mainiosti. Yhteinen tekeminen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin tuntui olevan joukkueen voimavara tiukoissakin tianteissa.

Nimistä kannattaa poimia passarina uurastanut Sini Suikkanen, joka vasta ensimmäisen vuoden B-tyttönä tarjoili korkeiden laitapassien ohessa useita nopeita pateripasseja varsinkin keskeltä hyökänneen Viivi Ojalan tapettavaksi. Toki Krista Kantolan ja ennen kaikkea parhaana palkitun Erika Sauvalan panos oli sekä iskukulmissa, että takakentällä isossa roolissa.

Tapanilan Erä oli Yritystä rutinoituneempi ja näytti kahden erän jälkeen voittajalta, mutta vaipui ratkaisuhetkillä paineen alla virhesumiin. Parhaana palkittiin ansaitusti pahoja syötellyt ja pienillä virheillä pelannut Heini Riipi.