Uutiset

Kausalan Yrityksen pikkujouluissa oli tunnelmaa.

3.12.2017 - Katja Backman

Ruokailu pohjusti hienon pikkujoulun

Tiltujen Pitopalvelun valmistama maukas Joulupöytä Yrityksen ja JHL:n yhteisessä pikkujoulussa pohjusti pikkujouluväen rattoisaan illanviettoon, minkä erinomaisen ohjelman herkuksi nousi loistava Tähtitaivas Show. Kotimaista iskelmää Katri-Helenan, Laila Kinnusen, Arja Korisevan ym. muodossa esittäneet äiti ja tytär, Virve Mattila ja Salla Vainio nostivat yleisön reaktiot äärimmilleen, ei vain sillä, että esittivät mainittujen kappaleita, vaan myös omalla osaamisellaan, mistä kuvastui antaumus ja ammattitaito, millä pari heittäytyi juhlayleisön eteen.

Shown jälkeen tilanne rauhoitettiin torttukahvien parissa, pelattiin perinteinen bingo ja saatiin lavalle Tanssiyhtye Tahdistin, mikä suorastaan imi väen parketille. Iltaa jatkettiin arvonnan ja vihdoin myös karaoken tahdissa, missä viimeiset kappaleet kuultiin pitkälti, pitkälti yli puolen yön.

kikka

Tähtitaivas Show sai yleisön virittäytymään jopa seisaaltaan rytmittämään Virve Mattilan ja Salla Vainion hienoa esitystä (kuva; Tanja Rautavirta).

 

Veijo Kolu ja Erkki Hyttinen Yrityksen kunniagalleriaan

Yrityksen ja JHL:n yhteisessä pikkujoulussa julkistettiin myös kaksi uutta Kausalan Yrityksen Kunniapuheenjohtajaa. Sulo Seppälän ja Leevi Lehtisen rinnalle arvostettuun kategoriaan Yrityksen johtokunta julkisti kolmanneksi Kunniapuheenjohtajaksi Veijo Kolun, joka tuli Yrityksen toimintaan lentopallon kautta, kun otti miesjoukkueen huoltajuuden ja otteluvalmennuksen 5-sarjassa syksyllä 1976. Neljä vuotta myöhemmin hän nosti tulostaulua korkealle, kun Yritys voitti 2-sarja-avauksessa Kontulan Kunnon numeroin 3-2.

Todellisen pestin hän sai vuonna 1981, jolloin hänet valittiin Yrityksen puheenjohtajaksi. Erinomainen ja arvostettu puheenjohtajapesti kesti peräti 18 kautta ja sinä aikana Yritys sai vihdoin talouden kuntoon. Hän näytti puheenjohtajana esimerkkiä talkootyön merkityksestä, neuvotteli Yritykselle tontin Ahokankaantieltä, oli aktiivisesti rakentamassa paperivarastoa, missä toimii edelleen Vetreiden Veteraanien jäsenenä. 

Kausalan Yrityksen neljänneksi Kunniapuheenjohtajaksi pikkujoulussa julkistettiin Erkki Hyttinen, joka aloitti Yrityksessä hiihtäjänä vahvistaen samalla seuran vahvaa lajiperinnettä. Oli vahva lenkki Maakuntaviesteissä, missä Yritys oli Lahden piirin A-sarjassa parhaimmillaan kolmas. Hiihtouran jälkeen kutsumus oli seuratoiminnassa ja Yrityksen hiihtojaoston johdossa. Seuran puheenjohtajaksi hänet valittiin 2009 mitä luottamustehtävää hän hoiti vuoteen 2011 jääden sen jälkeen vielä kahdeksi vuodeksi johtokunnan päättäjäksi.

Meriitteihin kuuluu ratkaiseva osa Tapaninhiihtojen onnistumisissa, välillä ratamestarina, välillä kilpailun johtajana ja talkootekijänä aina viikkoja ennen kisoja. Edusti Yritystä myös Kansantalo OY:n hallituksessa.

Uusien Kunniapuheenjohtajien puolesta huomionosoituksesta kiittänyt Veijo Kolu tiivisti seuratyön hektisimmät vuodet olleen kiireistä aikaa, koska joutui muiden luottamustoimien lisäksi olemaan paljon poissa myös seuran asioissa. - Niistä selvittiin kuitenkin ilman vaurioita, mistä kiitos kuuluu vaimolle, joka ymmärsi vapaaehtoistyön merkityksen, - tiivisti Kolu kiitospuheessaan.

muistamiset

Yrityksen Kunniapuheenjohtajien kiitospuheen piti Veijo Kolu vierellään Erkki Hyttinen (kuva; Tanja Rautavirta).

 

Pikkujoulussa myönnettiin myös ansiomerkkejä.

Yrityksen 90 v Juhlapikkujoulussa myönnettiin myös ansiomerkkejä, minkä kohteeksi oli valikoitunut viime vuosien seura-aktiivit, jotka erityisellä tavalla ovat vieneet Kausalan Yrityksen toimintaa eteenpäin. Palkittavien listalta löytyy seuratoimitsijoita, niin päätösvallan keskipisteestä, kuin ruohonjuuritasolta juniorityön eteen talkootyötä tekeviä.

Tänä vuonna 2017 Yritys on täyttänyt 90 vuotta ja Yrityksen seuramerkein palkittujen lista on ansioineen seuraavanlainen;

 

JAANA ARO

Toimi Yrityksen lentopallovalmentajana ja turnausvastaavana 2000-luvun alkuvuosina, hengähti hetken ja palasi entistä ehompana, ensin lentopallojaoston sihteeriksi, mistä siirtyi Yrityksen johtokuntaan. Tällä hetkellä menossa energisen naisen kolmas yhtenäinen kausi Yrityksen johtokunnassa.

 

ERKKI HAAPALAHTI

Aloitti Yrityksessä riveissä työsuhteessa 2008, minkä jälkeen jäi talkoomieheksi VetreidenVeteraanien jäsenenä. Sittemmin hänen talkootoiminta on levinnyt entisestään Yrityksen tapahtumien keskipisteisiin ja on viime vuosina ollut korvaamaton puurtaja lähes päivittäin siellä, missä miestä eniten tarvitaan. Tekee erityisen tehokkaasti oma-aloitteista talkootoimintaa.

 

VIRVE HELMINEN

Tuli Yrityksen toimintaan 2000-luvun alkupuolella omien tyttäriensä kautta. Lentopallojaostoon hänet valittiin vuonna 2007, mistä hän nousi Yrityksen johtokuntaan 2013 istuen päättäjänä kaikkiaan neljä kautta. Samaan aikaan hän oli alle kouluikäisten Pallokoulun ansioituneena vetäjänä, mistä irtautui omasta aloitteestaan keväällä 2017.

 

JOUKO LAIHO

Pitkäaikainen perusyritysläinen, joka pelasi lentopalloa Yrityksen 2-joukkueessa ja tuli näkyvästi esiin, kun valmensi 1995 Ari Seppälän kanssa naisten edustusjoukkuetta. Oli mukana yleisurheilujaostossa vuosina 1998-2003, mistä nousi johtokuntaan vuonna 2005 ja toimii sieltä käsin edelleen. Hän on myös lentopallojaoston jäsen ja pitkäaikainen Tapaninhiihtojen aktiivitoimitsija.

 

ARTO MIKKOLA

Hän nousi nuoresta ja lahjakkaasta juoksijasta pikavauhdilla Yrityksen puheenjohtajaksi vuonna 1999 jatkaen aina vuoteen 2011. On sen jälkeen ollut seuran johtokunnassa katkeamatta tähän päivään saakka. On ollut myös Tapaninhiihtojen kilpailujohtajana. Hän on edustanut Yritystä TUL:n Kymenlaakson piirin hallituksessa ja Työväen Urheiluliiton valtuustossa.

 

MARKO MUSTONEN

Artjärven lahja Yrityksen urheilulle. Aloitti lentopalloilijana, valittiin lentopallojaostoon ja jaoston puheenjohtajaksi, mistä siirtyi nuorten yleisurheilijoiden valmentajaksi ja jaoston nokkamieheksi. Monilahjakkaana hän toimi myös naisten lentopallojoukkueen otteluvalmentajana ja nousi johtokuntaan vuonna 2008 istuen kaikkiaan neljä kautta.

 

JORMA MÄKINEN

Tuli Yrityksen toimintaan ja lentopalloon tyttäriensä mukana ja liittyi niiden myötä nuorten valmennukseen, missä toimii edelleen. Sittemmin hänestä tuli lentopallojaoston puheenjohtaja ja istuu nyt jo viidettä kautta Yrityksen johtokunnassa antaen myös ison panoksen tämän hetken lentopallovalmennuksessa.

 

TEIJA ORBINSKI

Tuli Yrityksen toimintaan vuonna 1993 ja on siitä lähtien ollut ilman välivuosia naisjaoston yksi ankkurivoimista. Hän on jakanut ammattitaitoaan puffeteista alkaen Tapaninhiihtojen kahvioon, leiri- ja turnausruokailuihin, mitkä talkoovoimin tehtyinä on tuonut seuralla mittaavan taloushyödyn.

 

ANU PURHO

Tuli Yrityksen toimintaan yleisurheilun kautta ja sen jaoston sihteeriksi vuonna 2004. Vuotta myöhemmin hänet valittiin seuran johtokuntaan ja 2011 koko seuran historian ensimmäiseksi naispuheenjohtajaksi. Samalla hän on hoitanut yleisurheilujaoston puheenjohtajuutta, missä pääpaino on nuorissa ja hänen aloitteestaan Naperokisoissa ja niiden eri muodoissa. 

hoobee seuramerkit

Pikkujoulussa ansiomerkein palkitut yhteiskuvassa (kuva; Tanja Rautavirta).