Hiihto on kuulunut Kausalan Yritykseen sen alkuvuosista lähtien. Alkuaikojen suuria nimiä olivat mm. Sulo Laine, Valtteri Laiho ja Teuvo Laisi. Mäkimiehistä Sauli Holma piti tähtipuikkoa takanaan Aulis Haapaniemi, Jouko Salonen ja Teuvo Hokkanen. Holma oli vuosikymmeniä Kausalan Yrityksen menestynein urheilija viidellä TUL:n mestaruudellaan sekä lukuisilla ulkomaan edustustehtävillään.

Tultaessa -70 luvulle Yritys kamppaili Lahden piirin Maakuntaviestin A-sarjassa, vei TUL:n nuorten Valmentajamaljan ja menestyi nimenomaan nuorten nimillä Timo Mäntynen, Pekka Äijö, Juha Porali, Esa Lehtinen, Toivo Vahvelainen, Anne Huovilainen ja myöhemmin vielä Jari Jokela ja Juha-Matti Lehtinen. Yrityksen ensimmäinen SM-mitali on kuitenkin tyttöjen 16 sarjasta, kun Marjo Lehtinen, Eeva Mäntynen ja Outi Seppä kiilasi pronssille Taivalkosken 3×5 km viestissä vuonna -71.

Uusi nousu, joskin kapea koettiin 2000 luvulla, kun kolmikko Mikko Rantanen, Niila Ahokas, Mikko Simola kasvoi nuoren miehen ikään ja sarjaan M20 vuotta. Jämin rinteillä Rantanen hiihti SM-pronssia, Simola M18 sarjan neljänneksi ja Rantanen, Simola ja Niila Ahokas M20 sarjan viestissä neljänneksi.

Kaksi vuotta oli sairastelujen takia tyhjää, kunnes tammikuussa 2011 Mikko Rantanen räväytti uudelleen. Nyt tuli pronssia sarjassa M23 perinteisen tyylin 15 kilometrillä Hollolassa.

 

Kausalan Yrityksen Helmihiihdot 24.2.2019

 

Helmi-hiihdoissa yli 100 osanottajaa

Kausalan Yrityksen Helmi-Hiihdot on saanut viime vuotta paremman osallistujamäärän. Ilmoitttautumisajan loppuessa keskiviikkona puoliltaöin oli mukana 104 hiihtäjää. Eniten osallistujia keräsi N16 sarja, missä mukana on 13 kisaajaa. Myös M16 veti kaksinumeroiset lukemat, kun mukana on 10 nuorukaista.

Viime vuonna hiihdot jouduttiin kovan pakkasen vuoksi siirtämään tunnilla myöhemmäksi eli alkamaan vasta puolilta päivin, mutta nyt sitä vaaraa ei liene, sillä sunnuntaiksi on luvattu jopa lämpöasteita.

Kovin nimi kisaladuilla lienee ampumahiihtäjänä Kontiolahden Urheilijoita ja maastohiihtäjänä Kouvolan Hiihtoseuraa edustava Tuomas Grönman. Grönman muistetaan myös MyPan jalkapalloilijana, mutta parhaiten Suomen edustajana ase selässä useissa MM- kilpailuissa. Riittäkö miehen hiihtovauhti seurakaveri Jani Heimoselle ja Valkealan Kajon Jani Simolalle, nähdään sunnuntain 15 kilometrillä.

Yleisölle on tarjolla paitsi latu-uran hiihtoherkkua myös ulkoteltasta kuumaa makkaraa ja majan lämmössä maittavaa naposteltavaa kera kahvin.

Järjestyksessään 41. Yrityksen järjestämät hiihdot alkavat Hiihomajan maastossa klo 11.00.

Lähtölistat > >

Kisainfoa > >

Latukartta 3km > >

Latukartta 5km > >

Tulokset > >