Mini-ikäisten lentopallosarjat päätökseen
Voimistelu ja Urheiluseura Kausalan Yritys r.y.Julkaistu: 13.05.2023 09.22

Mini-ikäisten lentopallosarjat päätökseen

Kausalan Yrityksen nuorimpien lentopallojunioreiden kilpailukausi on päättynyt. Kevättalven aikana niin D-, E- kuin F-junioritkin kiersivät laajalla rintamalla ympäri Etelä-Suomea omissa turnauksissaan.

Lentopallon nuorin kilpailutoimintaan osallistuva ikäluokka on F-juniorit. Kausalan Yrityksen nuorimmat harrastajat ovat vasta 6-vuotiaita esikouluikäisiä. Pieniä, kerran viikossa harjoittelevia junioreita, löytyy toistakymmentä. Kaikki eivät vielä ensimmäisenä harrastusvuotenaan ole uskaltautunut mukaan turnauksiin, mutta kaikkiin alueen järjestämiin tapahtumiin innokkaista pelaajista joukkue kuitenkin saatiin kasaan.

Kauden viimeiseen, kotihallissa järjestettyyn turnaustapahtumaan joukkue sai vieraiksi joukkueet Valkealasta, Hollolasta, Porvoosta ja Helsingistä. Näissä tapahtumissa pelataan kahden erän otteluita ja lasketaan pisteitä, mutta tuloksista ei pidetä vielä kirjaa eikä sarjataulukoita.

Kauden päätteeksi Suomen Lentopalloliitto palkitsi kaikki kauden aikana Tapahtumapäiville osallistuneet pelaajat mitaleilla. Yrityksen F-tytöistä oman mitalinsa saivat Heini Martikainen, Elli Kiiski, Pihla Haukkavuori, Emma Liukkonen, Eevi Äikäs, Iina Lonka, Eevi Lonka ja Aada Tani. Mukana harjoituksissa ovat käyneet myös Saana Niemelä, Tinja Riikonen, Netta Suojanen ja Emma-Leena Aasamäe. Joukkueen valmentajina ovat toimineet Hilla Martikainen ja Kerttu Ikonen

E- ja D-tytöt omien sarjojensa finaaleissa

D-tytöt osallistuivat kauden aikana Etelä-Suomen Tiikerisarjaan. Alkuvuoden aikana tytöt pääsivät reissaamaan aluetta laajalti, kun turnauspaikkakuntina olivat mm. Hollola, Vihti ja Mäntyharju. Maaliskuun pooliturnaus Mäntyharjun uudessa liikuntahallissa toi joukkueelle tarvittavat voitot ja näin joukkue raivasi tiensä eteläisen alueen Tiikerisarjan finaaliturnaukseen.

Turnaus mitalisijoista pelattiin Espoossa kuuden joukkueen voimin. Alkusarjassa kohdattiin kotijoukkue EsLen Citykanit ja koko turnauksen lopulta voittanut ViLePa. Molemmissa peleissä jouduttiin toteamaan vastuksen kovuus ja hyvienkin taistelujen jälkeen Yrityksen oli jääminen alkulohkon kolmanneksi. Sijoituspeli sijoista 5-6 pelattiin Järvenpään Blues Volleyta vastaan. Ottelukapteenina toiminut Kiira Haukkavuori kannusti joukkuetta puheellaan hienoon tsemppiin jo ennen peliä ja se näkyi myös itse ottelussa. Aloitussyötöt lähtivät pahoina, pallot pelattiin loppuun asti ja kaveria autettiin. Iloinen joukkue saavutti hienon pelin päätteeksi sijan 5.

Kauden aikana joukkue hioutui hienosti yhteen. Kahdeksan pelaajan tasavertainen peluuttaminen ei ole ollut helppoa, mutta se jos mikä, on johtanut jokaisen pelaajan hurjaan kehittymiseen.

Joukkueessa pelaisivat Neea Turunen, Tuuli Makkonen, Moona Kostiander, Kiira Haukkavuori, My Kilkki, Silja Suikkanen, Laura Tatarintseva ja Cia Kilkki. Valmentajina ovat toimineet Enni Sauvala, Siiri Harjula, Viivi Ojala ja turnausvalmentajana Kati Backman

Hienosti isompien jalanjäljissä mitaliotteluihin tiensä raivasivat myös E-tyttöjen joukkueet. Niin Puput kuin Tiikeritkin olivat pelanneet kevään omaa E-ikäisten Tiikerisarjaansa saaden nauttia kahteenkin otteeseen kotisalin tunnelmasta ja hurjasta kotiväen kannustuksesta. Molempien joukkueiden pääsy mitalipeleihin oli osoitus kahdesta tasaisesti jaetusta joukkueesta.

Finaaliturnaukseen joukkueet matkasivat Lohjalle. Viime hetken aikataulumuutokset yhden joukkueen poisjäännistä johtuen aiheutti Yrityksen Tiikereille aikaisen aamuherätyksen ja kaksi tiukkaa peliä perätysten. Puput sen sijaan saivat nukkua hieman pidempään ja selvisivät turnauksen välieriin vain yhden pelin pelanneena. Tiikereiden taistelutahto ei riittänyt voittoihin, kun taas Puput raivasivat tiensä jopa kultaotteluun asti. Finaalissa vastaan asettui Haminan Arsi, joka osoittautui niukasti paremmaksi. Lopulliset sarjasijoitukset E-tytöillä olivat siis Tiikerisarjan 2. ja 5.

Joukkueissa pelasivat kauden aikana Taika Haukkavuori, Lotta Kiiski, Martta Peltola, Helmi Peltola, Taimi Martikainen, Emma Ryyppö, Nora Haatainen, Sara Rajakko, Elsa Rantonen, Auri Ilmarinen, Mimosa Kostiander, Jade Tiikkainen, Henni Pehkonen ja Irem Köse. Valmentajina ovat toimineet Suvi Taimisto ja Kaisa Niittymaa sekä joukkueenjohtajana turnausmatkoilla mukana ollut Minna Porevesi.