C-tytöt valtakunnalllisessa SM-sarjassa
Voimistelu ja Urheiluseura Kausalan Yritys r.y.Julkaistu: 25.05.2023 19.34

C-tytöt valtakunnalllisessa SM-sarjassa

Kausalan Yrityksen C-tyttöjen joukkue koostuu pelaajista, jotka ovat syntyneet vuosina 2008-09. Pelivuosia monella pelaajalla on takanaan jo 7-8, joten nuoresta iästään huolimatta kokeneesta joukkueesta on kyse. Toki mukaan mahtuu muutama peluri, joilla harrastus on alkanut vasta pari vuotta sitten.

Vaikka pelaajilla on lajitaustaa vuosien ajalta, kausi itsessään oli monelle erilainen. C-ikäiseksi siirtyminen tuo lentopalloon ja sen sääntöihin suuria muutoksia. Kentälle tarvitaan jo kuusi pelaajaa, joille jokaiselle on harjoiteltu omia roolituksia. Pelaajilla on paljon opeteltavaa, mitä milläkin paikalla pitää tai saa tehdä. Samalla verkon korkeus nousee ja pallon koko kasvaa. Säännöt ovat jo samat kuin aikuislentopallossakin. Lajitaitojen lisäksi on näitä muuttuneita kuvioita harjoiteltu valmentaja Maija Leivon johdolla. Isona apuna harjoituksissa ovat olleet myös akatemiavalmentaja Arto Oinas, B-tyttöjen valmentaja Erika Sauvala sekä Sofia Peltola, Mimmi Peltola ja joukkueenjohtaja Heli Peltola.

C-tyttöjen valtakunnallista SM-sarjaa pelannut joukkue pelasi koko kauden tasaisia turnauksia. Erityisesti kevätkaudella poolijärjestelmän myötä oma taso oli löytynyt ja F-pooli pysyi samana turnauksesta toiseen. Joukkueelle ei tapahtunut notkahduksia eikä myöskään sellaista huippuonnistumista, että poolinoususta olisi päästy nauttimaan. Hollolan Salpahalli tuli tutuksi, kun viimeisimmät turnaukset pelattiin kaikki siellä. Tutuksi tuli tämän myötä myös Salpiksen C1-tyttöjoukkue, jonka kanssa kohdattiin usein tiukasti voitosta taistellen. Vuorotahtiin edettiin, kunnes kauden viimeisessä sijoitusturnauksessa Yrityksen peli loksahti todella kohdalleen. Kausi päättyi turnausvoittoon ja kolmeen hienoon otteluun. Lopullinen sijoitus SM-sarjassa joukkueella oli 45, mikä on loistosuoritus ensimmäistä kauttaan yhdessä pelanneelle joukkueelle. Valtakunnallista C-tyttöjen sarjaa pelasi 132 joukkuetta.

Kauden aikana joukkueessa ovat pelanneet Lotta Hyypiä, Peppi Peltola, Enna Peltola, Emilia Leivo, Matilda Linnala, Kiia Korhonen, Elina Noukkala, Iina Kokko, Sofia Hoikkala, Vilja Vainio ja Bella Tatarintseva